Juventud

PRIVATITZACIONS

Qui governa en la Universitat de Barcelona?

Si alguna vegada has tingut curiositat per saber qui està en el Consell Social de la Universitat de Barcelona (UB), aquí tens la resposta.

Verónica Landa

Barcelona | @lierolaliero

Jueves 25 de enero de 2018 | 09:23

L’actual President del Consell Social de la UB és fill d’una família de l’alta burgesia catalana. El seu pare, Joan Corominas i Vila, va ser un empresari tèxtil de Sabadell que va arribar a president del Banc Sabadell.

Si investiguem una mica més, trobem que presidia la “entitat civil” Catalans pel Seny, que proposava recolzar les proposta de Unió (Durán i Lleida). En aquella època, Corominas era vicepresident del Consell Social de la UB. Actualment presideix el Consell de la UB.

I si busquem cada nom del Consell, molts d’ells apareixen relacionats amb multinacionals i empreses privades. A més dels que apareixen en la infografia està Miquel Amorós March, que ocupa el càrrec de Secretari.

En total, i fent una primera cerca ràpida, 8 dels 17 membres del Consell Social de la UB estan relacionats amb empreses privades, multinacionals i tenen una íntima relació amb diferents patronals.

Una claríssima mostra de com les empreses privades tenen un gran pes en els òrgans de govern de les universitats públiques. Com es diu en aquest altre article, “El Consell Social es defineix com l’òrgan de “participació de la societat a la Universitat”. Encara que traduït al llenguatge que a nosaltres ens interessa significa simple i planament que és l’òrgan en el qual participen les empreses, els bancs, la patronal, catedràtics i l’equip rectoral de la universitat pública”.

Per si fos poc, és patró fundador i president de FEMCAT, la Fundació d’Empresaris de Catalunya i president de la Comissió d’anàlisi i selecció de projecte de l’Institut d’Emprenedoria de la Universitat de Barcelona.


Temas relacionados

Revoluciona UB   /   En Català   /   Educación en crisis   /   Universidades públicas   /   Privatizaciones   /   Movilización estudiantil   /   Educación gratuita   /   Movimiento estudiantil   /   Juventud

Comentarios

DEJAR COMENTARIO